2014. szeptember 2., kedd

4. rész

 4. rész

Luke egészen reggelig bírta a vezetést, így már csak pár órányira vagyunk Porec- től. Mi, természetsen totál kialudtuk magunkat, így társaságunk éber tagjaival úgy döntöttünk, hogy benézünk a kis városkába, amelynek az egyik parkolójában Luke leállította a motort.
- Szép álmokat- intettünk Luke-nak, aki az üres helyeket felhasználva kiterült és mély kómába  álomba zuhant.
- Oké, innen merre?- kérdeztem és kicsit összeborzolt hajam próbáltam kifésülni az ujjaimmal. Társaságunk két női tagja is hasonlóképpen tett.
- Csúfság- ölelte át a vállamat hirtelen Dylan és magához húzva összeborzolta a hajam.
- Ne már- könyököltem bordán, hogy végre engedjen el. Bár nagyon nem tudok ártani Dylannek, mégis jobb próbálkozni.
Dylan úgy tett, mintha az ütésem fájt volna neki és végre elengedett. Úgy néztem ki, mint valami hosszúhajú metálfej, aki össze-vissza rázta a haját egy koncerten.
Kissé dühösen próbáltam rendberakni a rakoncátlan tincseimet, de még mindig brutális fejem maradt.
Tina kissé karikás szemekkel, elkenődött sminkben, a forgolódástól szálkás hajjal ugrált és csodálkozott a városban.
Egy kis gyaloglás után egy pékséghez érkeztünk, ahonnan isteni illatok szálltak. Mindannyiunk orrát megcsapta a frissen sütött croisant illata. Elsőként Rich hasa kordult meg és azonnal eldöntöttük, hogy mi a mennyei illatot árasztó, frissen sütött pékáruból szeretnénk reggelkzni.
Pár perc múlva már mindenki feltankolt kajával és a pékség kis teraszára kiülve reggeliztünk meg. Habzsolás közben persze a péket dícsértük. Tina persze a telefonját nyomkodta és a hősszerelmes Dereket halmozta el jó reggelt üzenetekkel.Josh felháborodtan csapott az asztalra, mire Tina felkapta a fejét.
- Mondd, nem hagynád abba a mobiltelsfonod nyomkodását?- kérdezte Josh gúnyosan kedves hangnemben, amit Tina nem vett észre.
- Nem- válaszolta nemes egyszerűséggel, mire Josh tetőtől talpig bevörösödött.
- Josh- szóltam rá, mire a vonásai megenyhültek. Nem tudom, de mióta eljöttünk otthonról azóta ilyen agresszív, amikor Tina Derekkel pötyögi az üzeneteket.
Még rendeltünk valami sütit is desszertnek, majd miután úgy éreztük, hogy teljesen jól laktunk, visszamentünk Luke- hoz a kocsiba.
Drága soförünk még mindig aludt. Amy a fejét gyengéden megpöckölve próbálta felébreszteni, de Luke csak átfordult az oldalára és tovább aludt.
Hogy soförünk teljesen kipihenje magát, még beszélgettünk egy órát a parkolóban. Mikor elérkezettnek láttuk az időt a továbbindulásra, Rich akarta felébreszteni.
Tudtuk, hogy készül valamire, ezért mögé álltunk és kíváncsian néztük az ébresztést. Richard megnyalta a mutatóujját és nemes egyszerűséggel Luke fülébe dugta.
- Pfúúúj- hangoztattam el a véleményem Rich módszeréről, társaságunk többi női tagjai is egyet értettek ebben. Dylan és Josh persze szakadtak a röhögéstől. Dylan már a kisbusz tetejét csapkodta nagy röhögésében, Josh pedig jobbnak látta, ha leül a földre és úgy heherészik tovább.
Luke szemei azonnal felpattantak és a füléhez kapott.
- Mi a...?- kerekedtek el azonnal a szemei.
- Öreg. Mondd, neked mi van a füledben?- fintorodott el Rich is, mire én is megadtam magam és Tina vállára nehezedve kitört belőlem a röhögés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése